Cestopis Bali – 04. White beach, Kertha Gosa, Ubud

Bali - White Sand Beach

Po úžasných palacinkách so zapekaným banánom a medom sme sa vybrali na pláž White beach alebo Pantai Pasir Putih, ktorá sa nachádza neďaleko mesta Candidasa, avšak nie je jednoduché tam trafiť, pretože odbočku ľahko prehliadnete. Vedie tam len úzka prašná cesta a je lepšie sa preto spýtať domácich. Táto pláž bola neuveriteľne krásna, s jemným bielym pieskom a priezračnou vodou a čo je podstatné, ešte nie je veľmi ovplyvnená turizmom. My sme sa usadili na konci pláže, kde sme boli úplne sami a užívali si slniečko a oceán.

 

Okolo obeda sme nasadli do auta a pokračovali na západ do mesta Klungkung, kde bol kedysi súdny palác Kertha Gosa a vykonávali sa tu hrozné tresty. Palác je postavený na vode a ako inak, vyzeral úžasne. Tiež ho nebolo jednoduché nájsť a nakoniec sme sa pýtali domácich na cestu, samozrejme každý nám ukazoval iný smer 😀

 

Nakoniec som sa vybrala spýtať sa do miestnej banky, kde ku mne priskočil asi celý personál a zrazu som bola obklopená skupinou balijčanov a jeden druhého prekrikovali len aby mi pomohli a kreslili mi mapky s podrobnou trasou. Neskutočná pohostinnosť a pomoc od domácich nás sprevádzala počas celej našej dovolenky.

Z Kertha Gosa sme mali namierené do Ubud, ktorý je kultúrnym centrom celého ostrova. Poobede sme ešte stihli navštíviť opičí prales v strede mesta. Ideálny čas na návštevu je buď skoro ráno, alebo tesne pred záverečnou, keďže vtedy je tam najmenej turistov a vyhnete sa masám. Za necelú hodinku máte celá areál preskúmaný.

 

Neskôr sme sa už len ubytovali, opäť v homestay v nádhernom domčeku s maľovanými oknami a dverami ako z rozprávky.

 

Pridaj komentár